Oplossen van zakelijke geschillen en bedrijfsconflicten door ADR

Een groeiend aantal bedrijven kiest bij een geschil voor alternatieve geschiloplossing in plaats van procederen. De voordelen van  alternatieve geschiloplossing (ADR: Alternative Dispute Resolution) zijn:

  • zelf de controle houden, tot er een aanvaardbare oplossing is bereikt
  • geen onnodige ballast van een procedure
  • snel duidelijkheid

Zakelijke conflicten

Conflicten in de bouw

Conflicten in gezondheidszorg

Conflicten rond arbeidszaken

Conflicten met de overheid

en verzekering

Conflicten rond aansprakelijkheid


In veruit de meeste gevallen leidt ADR tot een oplossing die aantrekkelijker is dan procederen. Slaagt het niet, dan kan procederen altijd nog. ADR past daarom prima binnen verantwoord ondernemen.
Result ADR is graag uw partner bij alternatieve geschiloplossing. Wij werken met mediators en arbiters vanuit het hele land. Onze werkwijze is niet soft, maar strikt zakelijk en gericht op resultaat.

Lees verder over onze dienstenonze werkwijze, of kijk bij een van onze specialisaties.

Actuele berichten

Nalatenschapsmediation_Klein_logo
De nieuwe specialisatieopleiding Nalatenschapsmediation was een groot succes. Schrijf u nu in voor de opleiding in het najaar 2016.

Vacature arbeidsmediator
Result Mediation Centre zoekt een ervaren arbeidsmediator (fulltime) ter uitbreiding van haar team landelijk werkende arbeidsmediators. Regio: Rotterdam/Amsterdam (Randstad). Wij zijn met 1.200 mediations per jaar het grootste arbeidsmediation kantoor van Nederland.
Lees meer…

Wetsvoorstel mediation naar Tweede Kamer
Half mei is het gewijzigde Wetsvoorstel Mediation opnieuw ingediend in de Tweede Kamer. Op basis van het advies van de Raad van State en de Mediatorsfederatie Nederland zijn aanpassingen doorgevoerd. Lees meer…

Mediatorsfederatie Nederland opgericht
Op 1 januari 2014 is de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) van start gegaan.  Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Lees meer…

Samen met Medrecht
Result ADR en ArboNed zijn een strategische samenwerking aangegaan voor mediation (geschiloplossing) in arbeidsrelaties. Op 1 september 2012 is ‘MedRecht’ de specialisatie in arbeidsmediation van ArboNed, overgenomen door ‘Result Mediation Centre’ de arbeidsmediators van Result ADR. Door deze overname wordt Result Mediation Centre een belangrijke speler op het gebied van mediation in arbeidsrelaties.Voor ArboNed komt, in kwalitatieve en kwantitatieve zin, meer mediation-deskundigheid beschikbaar, met een landelijke dekking.
Lees meer…